Bejegyzésértesítő

A bejegyzésértesítőre való feliratkozással elismeri, hogy elolvasta és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatót.

Közelgő események

  1. BMR-LÁT hétvégi alaptanfolyam

    június 6. 09:00 - június 7. 18:30
  2. BMR-LÁT haladó, hétvégi tanfolyam

    október 10. 10:00 - október 11. 18:00

Érzelmi túszhelyzet az iskolában

A gyermeki, tiszta, őszinte SzerElem helyett gyakori a GerjedElem alapú FüggElemi kapcsolódási minta rögzülése.

Többször érkezik a BMR -el kapcsolatban olyan észrevétel, miért foglalkozunk a múlt sérelmeivel, veszteségeivel?

Ez az esettanulmány amit feltártunk, az egyik leglátványosabb példája annak, hogy tud elemi szintű pusztítást okozni  a belső érzelmi világunkban egy ilyen sokk törtÉNés. Ez a törtÉNés, a teljes részletességgel elemző BMR-es feltárásáig tartósan összezavarja a lelki világot, az Érzelmi Túszhelyzet miatt olyan kényszeres gondolati és érzelmi kapcsolódásokat hoz létre, amik hosszútávon megHATÁRozzák a lány és később a felnőtt nő egész életét, érzelmi kapcsolódási lehetőségeit. Az eset eltitkolása miatt (RejtElem) az OK, ami a későbbi OKOZATOK : gondok és problémák egész lavináját indítja el, láthatatlanná válik. A törtÉNést követően beindul a biologikus ÖNvédelmi program agyi és szervi szinten, a fizikai szintű testi védelem, a zsírréteg kialakítása, megvastagítása.

“Esettanulmány

Nagyon sok nő küzd súlyfelesleggel, női önértékelési problémákkal, szexuális bizonytalansággal. Az esetek jelentős többségében olyan gyerekkori molesztálást találhatunk a hölgyek múltjában, amik bizony komoly kihatással vannak jövőbeni női megélésükre.

A molesztálás nem feltétlenül a szó, többnyire szexuális értelemben vett tettlegességéről szól, de mégis sok esetben összefügg az érintéssel, fizikális érintkezéssel.

Molesztálásnak tekinthető.
– minden szexuális célzattal végzett érintés (még akkor is, ha aktus nem valósul meg)
– ez lehet: simogatás, ölelés, illetlen hozzászólás, vagy éppen tekintet, minden, ami mögött gerjedelem, szexuális abberáltság és kívánalom rejtőzik,
– de molesztálásnak számít a verbális leértékelés is, pl: klasszikus példa, amikor az anya fiúgyermeke nemiszervét lekicsinyli, ezzel örök életre nyomot hagyva a férfiban, aki képtelen még az egészséges, vagy akár átlagon felüli péniszét elfogadni, mert anyukája „le pici kukikázta” éveken át,
– molesztálás a ráutaló magatartás, lelki és testi bántalmazás is.

Egy eseten keresztül szeretném bemutatni, hogy milyen következményekkel jár, akár egyetlen érintés is gyermekkorban egy felnőtt nő későbbi életére.

A kislány 12 éves volt, korához képest fejlettebb. Ez a fejlettség azonban nem csak testi, hanem lelki vonatkozásban is szembetűnő volt környezete számára, igazi nőként tekintettek rá, olyan kisugárzása volt. Környezetórán a 28 éves tanára kihívta felelni, és a felelés alatt hátulról megsimogatta a kislány fenekét, sőt, megpróbált alányúlni a nemiszerve irányába. A gyermek nagyon meglepődött és megrémült. Kiszolgáltatott helyzetében menekülési útvonalként ösztönösen elsírta magát. A tanár éktelen haragra gerjedt, és haragtól vörös fejjel ordítva helyére küldte a lányt, mondván: Jobbat vártam tőled!

A lány meg lett szégyenítve az egész osztály előtt, zaklatva lett, és még le is értékelték. Mindemellett megélt egy végtelen nagy félelmet, és folyamatosan azon járt az esze, miközben szégyenkezve ült a padban, hogy vajon mivel hívta fel magára a figyelmet, hogy a tanár ilyenre vetemedett.

Óra végén a megaláztatás folytatódott, ugyanis a tanár felszólította, hogy maradjon a teremben, és mindenkit kiküldött. A lány ismét megszégyenült az osztály előtt, de a java még csak ezután jött. A tanár ugyanis letérdelt elé, és szerelmet vallott neki, hogy mindezt csupán ezért tette. És már kész is volt a csapda. Ha a lány kimegy a teremből e beszélgetés nélkül, biztos elmeséli, hogy mi történt vele, és a tanár bajba kerülhetett volna. Viszont mivel szerelmet vallott, a lány (bár nem hitte amit mondott) érzelmileg elköteleződött, érzelmi tússzá vált, aki már nem teheti meg, hogy a bántalmazót bántsa, ezért védeni fogja, és hallgat arról ami történt.

A sérelemről a ma már felnőtt nő el is felejtkezett. Komoly súlyproblémákkal küzd 12-14 éves kora óta. A kezelésnek köszönhetően derült ki, hogy el akarja rejteni a nőt, mert ha észreveszik, akkor:

1.) Összekapcsolódik a gerjedelem a szerelemmel (SzerElem = GerjedElem)
2.) A tekintélyszemélynek mindig igaza van (FüggElem)
3.) Nincs döntési szabadságom, beszorítanak (FertElem – Az elferdült értelem.)
4.) Kiszolgáltatott vagyok a férfinak (FüggElem)
5.) Nem tudok a szerelemmel mit kezdeni (Mert a Szerelem, mint FogAlom FüggElem alatt áll.)
6.) Ki kell menekülnöm a kapcsolataimból (VeszedElem)
7.) Nem jó, ha látják, hogy jó nő vagyok (Veszélyt hordoz tehát VeszedElem)
8.) A szerelem megalázó (Leégtem a közösség előtt – ÉgedElem)
9.) A szerelem miatt szégyenkezni kell (ÉgedElem)
10.) Nem kaphatom meg, amit szeretnék (FüggElem)
11.) Egyedüllét, magány, magárahagyatottság (Többszörös kapcsolódási Veszteség)
12.) a bajt ő okozta magának, azzal, hogy felfigyeltek rá, ezért jobb, ha elbújik…. ergó „védelmi hájat” növeszt (ÖNvédElem)

De ahogy fentebb írtam, a férfiak hasonló megaláztatásoknak vannak kitéve. A „Jaj de édes pici kukid van” mondat rögzülése önértékelési, merevedési, önbizalmi problémákat gerjeszt, amiből a férfi a sokszori dicséret és elismerés ellenére sem tud kilépni, és legfőbb félelme az impotencia, aminek a közelében sincs. Az ilyen férfi nem merev hímtagját szégyelli, elrejti, mert a gyerekkori kép kapcsol be számára, hogy vele probléma van.

A szülők felelőssége nagyon nagy gyermekeik nevelése terén. Egy-egy rosszul ejtett mondat, egy rossz pillantás is elég, hogy a gyermek lelke sérült legyen. A rendszeres molesztálás pedig szinte visszafordíthatatlan károkat okoz. Sajnos a gyermekek nem csak otthon, hanem közösségben is ki vannak téve ezeknek a megéléseknek. Önértékelési, súly, függőségi problémáknál érdemes ezt a területet is felülvizsgálni.”

BMR a facebookon!

Facebook Pagelike Widget

LÁT a facebookon!

Facebook Pagelike Widget