Rólunk mondták

                                           LÁT–Lelet                                                

Ott ül mélyen Magamban a MAGom,

s szabadulni nem hagyom.

Keresem az utat s kutatom,

kérdéseimmel Magam zaklatom.

Néha úgy érzem megtalálom,

sokszor pedig azt: ez csak egy vágyálom.

Egyre csak nő bennem a Függelem

és  hiányaimat töltögetem.

Célomat örökké kergetem.

Elérni megadatik Nekem?

Sokasodik bennem a Vélelem.

Sejtelmeimet szégyellem.

Rám rakódik a Félelem:

vajon mi lesz, ha meglelem?

Egyáltalán kell ez nekem?

Szembe merek nézni Önmagammal?

A megannyi Tilalommal?

A rengeteg kényszerrel?

A vezérelt léptekkel?

Bennem más törvényeivel?

Falaim kötelmeivel?

Életem gyötrelmeivel?

Megannyi veszteségemmel?

S nem tudok leállni…

Valami hajt.

Magamra hozok még

ezernyi bajt.

Vállalom, s a végén,

kiszabadul a Boldog Én!

Murvai Andrea                     2015. március 16.

„A gyermekem most már az iskolában is mer szabadon önmaga lenni, mert tudja, hogy aki leértékeli vagy lenézi a másikat az csak azért teszi, mert tudatállapota nem teszi lehetővé, hogy mást tegyen. A bántó megjegyzés másoktól gyermekem számára ma már saját belső erejének dicsérete. Az étkezőnk falára tettük ki a Lelki Állapotok Táblázatát, minden nap beszélünk róla. Rengeteget változunk segítségével ”

„Amikor először álltam oda a Lelki Állapotok Táblázata elé, rájöttem, hogy baj van, mert nem tudom többet a külvilágban keresni a hibát. De kaptam egy kulcsot a kezembe: nézőpontom határozza meg az érzékelésem.”

“Annyira élvezem ezt a napi belső utazást, amióta találkoztam ezzel a rendszerrel izgalmas felfedezéssé és úttá vált az életünk.”

„A Lelki Állapotok Táblázata megértéseit használva, sikerült rendeznem a kapcsolatomat a főnökömmel. Annyira jó volt megérteni, miért viselkedik úgy ahogy, és ahogy megértettem őt, meg tudtam neki bocsátani önmagamban és kapcsolatunk elkezdett átalakulni. Ma már mosolyog és segítőkész.” 

„Ami igazán megérint a Belső Megélések Rendszerében az, hogy rendezi az alapvető emberi értékeket. Megmutatja, hogy van az életben jó és szép, és visszaadja a reményt, hogy a belső falaink lebontása után egy boldogabb és kiteljesedettebb életet éljek.”

“Rájöttem, hogy az adósságom, a devizahitelem valódi okai nem kinn voltak, hanem saját magamban. A belső függelmeket és kényszereket, amik belevittek a adósságspirálba, elkezdtem feloldani, és felszabadultam. Ezt követően találtam meg a megoldást a hitelemre is. Ma már a belső hiányaimat nem a külvilágból akarom pótolni.”

“A kereskedelemben nagyon sok negatív emberrel találkozom.
Amióta megértettem a Lelki Állapotok Táblázata üzenetét nem jön a gyomorgörcs. A múltkor is bejött egy úr és kért egy nyomtatványt. És miközben kiszolgáltam áradtak belőle a közhelyek: milyen rossz itt az élet, a kormány stb. Tudtam a táblázatnak köszönhetően, hogy a kommunikációja mögött nagyon sok fájdalom és tehetetlenség van, és a kommunikációja miatt ne ítéljem el magamban. Hisz nála is ez csak egy állapot a 45 állapot közül. Sikerült megállítanom a korábbi megszokott azonosulást és illeszkedést önmagamban, és nem mentem le oda, ahol ezek a fájdalmas megélések vannak.”

“Észrevettem, hogy a gondokkal hozzám fordulókkal másképp tudok kommunikálni. Sikerül megváltoztatni a beszélgetést, mert eltűnt belőlem az ítélkezés és az elhatárolódás. Azzal, hogy megértettem, hogy vannak állapotok és azok miért jönnek létre jobban tudtam nekik segíteni, most már célirányos kérdésekkel.”

“Leesett, hogy a kényelemre törekvés a megélések és a valódi élet hiányát jelentik.”

“Nem az számít, hogy mi történik velem, hanem hogy én miért vagyok benne!”

“A Belső Megélések Rendszerét ajánlom mindenkinek, aki – a magyar nyelv segítségével – készen áll megismerni, megérteni és elfogadni ön-mag-(j)át, valamint különböző helyzetekben megnyilvánuló verbális kommunikációjának hátterében húzódó valós érzelmi állapotát.”


6 hozzászólás

 1. Zseniális a rendszer. Nem is értem, hogy jutott eszetekbe. Az anyanyelvem eddig is szerettem, de most még nagyobb csodálattal tekintek rá. Ki a fene akar ezek után megtanulni angolul????

 2. Köszönöm Belső Megélések Rendszere!
  Írhatnám naphosszat a közhelyeket, hogy jól éreztem magam, újat hozott az életembe, csodálatos önismeretbe segített a tanfolyam, de ezeknél sokkal többet adott.
  A magyar nyelv szeretete és csodálata, hogy mennyire kifejező tud lenni, mindig is közel állt a hozzám, de nem gondoltam hogy ez még az öngyógyításomban, konfliktuskezeléseimben is segíthet. A szavak mit rejtenek, mit foglalnak össze ÖNünkből, ÉNünkből.
  Nagy felfedezés volt számomra ez az új megközelítés, amit így foglalnék össze:

  Magyar vagyok, magyarul beszélek,
  mégis azt hallom, hogy nem értem.
  Jönnek-mennek a szavak,
  mely szívembe, lelkembe TAPAD.

  Most már felfedezni vélem,
  ami belül van, az nem az ÉNem.
  Ha néha előjön a belső ÖNöm,
  megértem, s szépen megköszönöm.
  Elmondom neki, hogy ez nem én vagyok,
  menjen útjára, nélküle jobban haladok.

  A táblázat megmutatta mi az ÉRtelem,
  s mit jelent szívemben az ÉRzelem.
  Megmutatta számomra az utat,
  s megértettem mire jó a tudat.

  Nem elég a tudás, a gondolat,
  legyen mögötte a szófordulat,
  melyet ha ÉRzelemmel töltünk még,
  létrejön egy egység az egészség.

  Zónák rejtekében, ha lemerülök,
  okos szép szavakkal kijövök.
  Ismételgetem közben a mondatot:
  Ez csak 1 állapot, ez csak 1 állapot.

 3. Nagyon örülök,hogy elvégeztem a 3 szintet. Valóban naponta tapasztalom, hogy van táblázat előtti és utáni élet. A rendelőmben a kicsi táblázat mindig az asztalomon van, s mivel nálam sok nyitott ember megfordul sokszor mutatok példákat belőle,s remélem a tanfolyamra is elmennek közülük!
  Nagyon fontos tanulság,hogy mi nem a dolgaink vagyunk, mi annál sokkal többek!!!
  Gratulálok, és sok sikert, kitartást kívánok a fejlesztéshez és az oktatáshoz!

 4. Köszönöm Szilvia! Most már boldog embernek és gazdagnak is érzem magam, hisz én is elvégeztem a tanfolyamot, s ezek szerint, gazdag vagyok.
  Igaz, hogy máshonnan kellett a pénzt előteremteni, igaz hogy más dolgok lemondásával járt, igaz, azt sem tudtam, miből fogok vásárolni a következő hetekben…
  de tudtam: a lelki fejlődésem és önmagam megismerése van annyira fontos, mint az anyagi nélkülözés.
  Bízom benne hogy még sokáig tanítanak Mártiék s szép lassan összejön egy újabb tanfolyamra való. szeretettel.

Hozzászólások zárolva.