Belső Megélések Rendszere

A Belső Megélések Rendszere magyar nyelven, a magyar nyelv több ezer szava és szólása, és a bennük megtalálható kódszavak segítségével épült fel, így mutatva az utat a belső szabadság eléréséhez. A belső szabadság létrejötte adja meg a kapcsolat , kapcsolataink harmóniájának alapját. Matematikai pontossággal képezi le azokat a szabályszerűségeket, melyek egy-egy lelkiállapotot előidéznek.

Rendezettségével és árnyaltságával segítséget nyújt, hogy eligazodjunk az akadémikus ismeretek, a pszichológia, az emberismeret, az ezotéria és a vallási tanítások sűrű erdejében.

Ezotéria és a vallási tanítások sűrű erdejeMegmutatja kapcsolódásaink, elhatárolódásaink és belső megéléseink összefüggéseit. Bemutatja tapaszaink kialakulásának ábrázolási rendszerét és belső világunk 12 megélési területét, színesítve az önmagunkról alkotott belső képet.

Élet- és életszemlélet formáló tananyag, amelyben teljesen új nézőpontból tárul fel az emberi lélek működésének folyamata, így adva – a lehető legrészletesebb módon – teljes és pontos leírást az ember lelkének megéléseiről.

Nézőpontokat ad, és bemutat 104 fajta lelkiállapotot.

Minden egyes szó, minden egyes szólás egy nézőpont. Ez a lelki világunkról szóló rendszer eddig 6 000 szót,          9 000 szólást és ezer Új Medicinás, biológiai elváltozást okozó belsőkommunikációt,  mintegy 15 000 nézőpontot integrált magába, határozottan, lépésről-lépésre építve fel magát.

Minden egyes szó leír egy megélést, egy eseményt, egy cselekvést, egy viselkedést.

Ez a nézőpontrendszer egy térkép, egy iránytű, mely érthetővé teszi, hogy egy adott élethelyzetet miért éppen úgy élsz meg, ahogyan, valamint azt is megmutatja, hogyan élheted meg másként. Hasonlóan egy autó vezetéséhez, lehetőséget ad arra, hogy eldönthesd, hogyan szeretnéd megélni:

agresszíven, fölényesen, dühöngve, szidalmazva, indulatokat visszafogva, szorongva, bizonytalankodva, kötelességnek érezve, elvárásnak megfelelve, rallyzó, száguldó egységélményt megélve, jókedvűen, kiegyensúlyozott magabiztosságot érezve, vagy éppen önfeledten, figyelmesen, előzékenyen.

Megmutatja, hogy egy adott lelki állapot milyen viselkedésre sarkall és mit okozhat neked. Azt is megmutatja, mit okozhatsz egy adott állapotban történő tartózkodással a környezetednek. Ebből következik a kapcsolat megélés milyenségének a lehetősége. És ha tudod, hogy egy cselekvéssel, egy érzelmi reakcióval, egy megnyilvánulással, egy mondattal mit okozhatsz, tudatosul, milyen hatással vagy a körülötted lévőkre és önmagadra. Ez a tudatosodás kezdete.

Értelmet ad, és ezzel lassan, de biztosan döntőképessé tesz. Nemcsak tudatilag, hanem érzelmileg is. Minden érzelmi állapotunk teremt, és a tudat az értelem segítségével meg tudja változtatni érzelmi indíttatásainkat, belső érzelmi függelmeinket, és utat mutat a belső szabadság felé. Ezt tudjuk, mert megtapasztaltuk, most már egyre többen.

A Belső Megélések Rendszere segítség lehet mindenkinek, aki már felismerte, hogy az élete minőségéért és alakulásáért maga felelős, de még nincs minden eszköz a kezében a teljes és biztos átalakuláshoz.

Ami emberi, az tiszta lélekből fakad. A Belső Megélések Rendszere a lelkiismeret hangja, szó szerint is a lelki – ismeret.

Bár az emberi lélekhez az iránytű a szavak és szólások elemzésével alakult ki, a létrejött rendszer mégsem nyelvkönyv és nem etimológiai szótár. Hisszük, hogy minden korszaknak megvan a maga rendeltetése, és látjuk, hogy a nyelv igazodik a korhoz – még akkor is, ha néha erőszakkal húznak határvonalat a használatában. A mai szavak a ma emberéhez szólnak – ahogyan a Belső Megélések Rendszere is.

A tudás, amit magában rejt, lehet érdekes nyelvészek, a magyar nyelvvel foglalkozó érdeklődők számára is, de hívatása szerint az elfogadásról, az egységteremtésről, a közös kapcsolati alapok újrarendezéséről szól, nemzetnek és nemzetköziségnek.

Alkotói nem tartoznak semmilyen irányzathoz, nem képviselik egyik iskolát sem, pusztán az emberi lélek működésének feltérképezői és értékelés, ítéletalkotás nélküli leírói.

Miért érdemes velünk tartanod?

A bennünk zajló lelki folyamatok pontos megértése nagy segítséget ad ahhoz, hogy másként nézzünk a környezetünkben élő emberekre, családtagokra, barátokra, munkatársakra és megértsük kommunikációjukat, viselkedésük, gondolkozásuk mozgatórugóit.

A megismerés által javulhat az, ami a legfontosabb számunkra: a kapcsolat.

Ha tudjuk, mi milyen érzelmi reakciót válthat ki belőlünk, és a kiváltott érzelmi állapot milyen következményekkel járhat, sokkal gyorsabban tudjuk a belső megéléseinket ellenőrzésünk alá vonni, és megváltoztatni. Korábban évekig cipelt konfliktus típusokat napok, hetek alatt lehet feloldani.

Korábban évekig cipelt konfliktus típusokat napok, hetek alatt lehet feloldaniMit adhat Neked a tanfolyam?

 • Tudatosabban élheted az életed.
 • Ráébredhetsz, hogy milyen hatással lehetsz másokra bármely érzelmi vagy tudati állapotban.
 • Megértheted azokat az eseményeket, amik történnek Veled.
 • Feleslegessé válhat számodra magad és mások hibáztatása.
 • Megértheted és elfogadhatod a körülötted élők viselkedését.
 • Rengeteg, az életedre vonatkozó felismerést adhat Neked.
 • Ráébredhetsz valódi Énedre, és beindulhatnak a pozitív változások életedben.
 • Olyan elméleti és gyakorlati eszközt kaphatsz a kezedbe, melyet minden nap használhatsz életed, kapcsolataid jobbítására, a tartós boldogság állapotának eléréséig.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

Az ismereteket négy egymásra épülő modulra építettük fel, hogy mindent át tudjunk adni, amit felfedeztünk. A tanfolyamok mindegyike egy-egy lépcsőfok a teljes belső átalakulás felé. Fokozatosan és türelmesen segítünk lehántani azokat a rétegeket, melyekkel most azonosítod magad, azért, hogy megtaláld azt, aki igazán vagy.

Egy-egy lépcsőfok a teljes belső átalakulás feléA rétegek leválásához idő és folyamatos figyelem kell, a belső változás – eddigi tanfolyamaink alapján már bátran mondhatjuk – végbemegy a megértéssel, a kulcsok megismerésével.

Szeretettel várunk, ha

 • úgy érzed, szeretnél változni, vagy az életeden változtatni, de nem tudod, merre és hogyan indulj el.
 • szeretnéd megtudni, miért nehéz kijönni egyes emberekkel magad körül, miért okoznak annyi fájdalmat neked.
 • úgy gondolod, van még mit tanulnod önmagadról és szeretnél is tanulni.
 • kész vagy felelősséget vállalni önmagadért és tetteidért.
 • vágysz a lélekkel kapcsolatos átfogó tudásra, amitől egyszerűbbé válhat az életed.
 • van tapasztalatod a célkitűzés megvalósításában, de mégsem hozta meg számodra a tartós örömöt, boldogságot.
 • nyitottnak érzed magad egy minden eddigitől eltérő önismereti rendszer megismeréséhez és elsajátításához.

Rádiusz Tamás, Beda Boglárka