Tanfolyamvezetők és fejlesztők

Beda Boglárka

Közel 25 éve folytatok diagnosztikai és terápiás jellegű pedagógiai, gyógypedagógiai tevékenységet. Ez idő alatt a kisdedtől a szépkorúig sokféle emberrel, problémával és megoldásra váró feladattal találkoztam. Magánéleti és szakmai tapasztalatom szerint, a megoldatlan feladatok – bár különböző köntösben – időről-időre egyre nehezebb élethelyzeteket produkálva térnek vissza. Akadémikus tanulmányaim során sok jó és hasznos ismerettel lettem gazdagabb, de miután a visszatérő feladatok „miért”-jét, valamint azok megoldásának kulcsát nem találtam meg, elindultam egy másik úton. Így leltem rá 2011-ben a BMR-re, és maradtam mellette, most már munkatársként.

Bizonyos vagyok benne – mert saját tapasztalatom van róla -, hogy a BMR-LÁT egy olyan – minden eddigitől eltérő – új nézőpontot képes adni az arra készen álló befogadók számára, mely gyökeresen megváltoztathatja életüket. Kulcsa lehet az egyéni érlelődésnek, tudatosodásnak, valamint a közösségi élményként megélhető társ-ad-alom-nak.

 a

 a

Rádiusz Tamás vagyok a Lelki Állapotok Táblázata korábban: (Megértés Táblázatának) egyik elindítója és alkotója. Gyerekkoromtól kezdve nagyon erősen élt bennem a vágy, hogy megértsem, ki, mit, miért csinál a környezetemben. Nyitott lelkű gyerek voltam, és így teljesen érthetetlen volt számomra az iskoláimban a diákok körében megtapasztalt agresszió, leértékelések, beszólások, verekedésre való hajlam, kötözködés és önzés. A sok negatív tapasztalat oda vezetett, hogy elhatárolódtam a múlttól oly módon is, hogy 21 évesen teljesen megváltoztattam a nevemet.

Nehezen találtam meg életem célját, huszonnégy éves koromig a közvetlen környezetem lustának és tohonyának bélyegzett. Ekkor érkezett egy valódi tündérmesébe illő fordulat: egy kedves barátom rávett, hogy legyek közös képviselője és gazdasági vezetője egy belvárosi romos épületnek. Az épületben megláttam életem nagy kihívását, és nagyon rövid idő alatt a lusta emberből napi tizennégy órát fáradhatatlanul dolgozó, munkáját hobbinak tekintő, szorgalmas ember lettem. Az értem aggódók  pihenésre ösztönöztek,  én meg nem értettem, miért is kellene kikapcsolódnom,  hiszen jól érzem magam ott, ahol vagyok. Megtaláltam az értelmet és a célomat az életemben: visszaállítani az épület eredeti pompáját.

Egy munkahelyi konfliktus vetett véget a szárnyalásomnak, újra szembekerültem az emberi rosszindulattal.  Egyre több belső megélést kellett feldolgoznom, és ebben az időben sok más embertársammal együtt a külvilágban találtam meg a bajaim okozóját. A rendszert hibáztattam azért, ami velem történik. A csapdából azért volt kiút: lépéseim ismét az emberismeret és a lélek megismerése irányába vittek. 2005-ben találkoztam Hadnagy Előddel. Együttműködésünk évei alatt megfogalmazódott közös célunk, és ezzel együtt utunk: olyan rendszert akartunk, amiben magyar szavakkal látható az ember lelki működésének teljessége, ami segít eligazodni a sokféle eszmerendszer között és megtanít rendet tenni az emberi lélekben. Nagy célunk volt: békét és rendet szerettünk volna a világban. A két álomlátó kiürítette hát poharát, hogy tiszta vízzel töltse fel azt. A közös munka eredménye lett A Táblázat.

Személy szerint nem emlékszem rá, milyen a BMR-LÁT nélkül élni. A rendszer segítségével, olyan tempóban rendeződnek a belső események, megélések, hogy alig győzöm követni őket. 2010-től egyre inkább a belső világban történő megélések mögötti okokat kutattuk és így jött létre a Belső Megélések Rendszere. A külvilág történéseiről a belső világ történéseire terelődött a figyelem. Az értékelésről, és az itélkezésről az ok-okozati megértésre. Mivel az utam a Táblázat létrehozásában mindig is a beszélgetés irányítása volt, hát ilyen kérdések kérték a választ: Hogyan veszek részt a világ játszmáiban? Milyen előnyöm származik abból, ha sajnáltatom magam? Milyen összetevők kellenek egy adott érzelmi állapot létrejövéséhez? Miért kerülök újra és újra hasonló élethelyzetbe? Milyen ok-okozati összefüggés van abban, hogy egyik állapotból a másikba kerülök? Hogyan kapcsolódhat össze a rendszerünk a biologikával? Hol van az a belső önmeghatározás ami néha hatalmas feszültséget vált ki a környezetemből?  Hogyan lehet ebben a rohanó világban a belső békét megőrizni? Hogyan tudok minél gyorsabban megbocsátani vagy épp elengedni?

A Lélekmodell, a Lelki Állapotok Táblázata és a Belső Megélések Rendszere sok ember által tesztelt érthető és áttekinthető rendszer. Bárki képes ellenőrizni saját magán, de csak akkor, ha nyitott a kérdésre önmagával kapcsolatban: Miért?

Azt gondolom, hogy a tudatosodás forradalma nem kívülről ingyen kapott megváltással, hanem lassú, de biztos egyéni személyes belső változásokkal fog megtörténni, egy folyamatos belső és külső kommunikációs folyamat eredményeképpen, ahol meglátjuk azt : mit, mikor, miért adunk ki a tudati és érzelmi belső világunkból, és annak milyen következménye lesz a külvilágban. Ez lehet egy új világ alapja.

Ezért jött létre a Lelki Állapotok Táblázata és a Lélekmodell. Ők a kezdetek. 

a

a

(Munkatársak 2009-2013)

a

Káfony Márta Illangó vagyok, coach, mentálhigiénkus, 15 évesen az első naplóm elejére felírtam ezt a szót: introspekció – azaz önmegfigyelés. Ez az év volt az, amikor először, csak úgy magamtól leültem meditálni és vettem kezembe pszichológiai, filozófiai és spirituális tartalmú könyveket.

Szenvedélyem, hogy megismerjem az emberi lélek működését soha nem fogyott el, ez volt az életem vezérlő fonala. Mindig tudtam, hogy emberekkel, emberek között szeretnék dolgozni, segíteni szeretném őket abban, hogy megtalálják belső biztonságukat.

Elvégeztem három főiskolát, mentálhigiénés szakemberré képeztem magam, kineziológiát, asztrológiát, NLP-t tanultam és figyeltem, hogy mi is lenne az a feladat, amiért én idejöttem. Munkáim mindig a kommunikáció és a mentálhigiéna területére sodortak, mindegyiket élveztem, de egyikben sem találtam meg az igazi hivatásom. A véletlenek elvezettek a magyar nyelvben rejlő összefüggések, a magyar népmesevilág és a magyar hagyományok megismeréséhez, teljesen lenyűgözött az a sok ismeret, amit népünk őriz.

2009 nyara hozta meg az igazi áttörést életemben. Ebben az évben találkoztam az újmedicinával és nyílt rá a szemem sok olyan titokra, amik miatt egészen más nézőpontból kezdtem szemlélni a világot. Ebben az évben hívtak meg a Lelki Állapotok Táblázata alkotó csapatába, hogy több mint 10 000 órán át együtt munkálkodva rendszerbe állítsuk mindazt a tudást, ami valódi kapaszkodót nyújthat a lelki békét kereső és a tudatosodás útján járó emberek számára.

2011-től vagyok trénere a Táblázatból kialakult eszköz-és módszerkomplexum, a Belső Megélések Rendszerének. Társaimmal együtt azon dolgozunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a tudást, ami érthető módon, magyarul magyarázva vezet el párkapcsolati, munkahelyi anyagi és egyéb problémák megoldásához, végső soron pedig belső magunkhoz, békénkhez, teremtőerőnkhöz.

Hogy még többet és hatékonyabban tudjak segíteni, folyamatosan képzem magam, olvasok és engedem, hogy vezessenek a megérzéseim. Látom, hogy mit vagyunk képesek előidézni a gondolatainkkal, és az a célom, hogy egyre többen vállalják fel azt a tudást, hogy nem az általunk tapasztalt világ teremt minket, hanem mi teremtjük az általunk tapasztalt világot.

a

Hegedűs Beatrix:

Gyermekként volt egy álmom…

Nagyon szerettem a biológiát és szerettem volna megtalálni, felfedezni a betegségek gyógymódjait. Orvosi pályát azonban mégsem választhattam, mert nem bírom a vért.

Mondhatnák sokan, hogy ez naiv vágy volt, az élet azonban bebizonyította, hogy mégis lehetséges a lehetetlen.

Mostanra kiderült, hogy valószínű, ez sem alakult véletlenül így az életemben, hiszen sok esetben orvosi beavatkozás nélkül, lelkünk gyógyításával, problémáink megoldásával egyensúlyba kerülhetünk és egész-ségesek lehetünk.

Az Újmedicinával akkor találkoztam először, amikor édesapám beteg lett, és alternatív módokat kerestünk a gyógyuláshoz. Akkor még nem ismertem teljes mértékben ezt az új nézőpontot, de sokat tanultam betegségéből, halálából és az átélt tapasztalatokból, folyamatokból. A tanfolyamon pedig folyamatosan érkeztek a válaszok a bennem lévő kérdésekre.

Aztán következett a Lelki Állapotok Táblázata és a Belső Megélések Rendszere, amellyel további válaszokat kaptam a megoldások irányába.

Ezzel párhuzamosan pedig elvégeztem a Recall Healing (Emlék-gyógyítás) tanfolyamot is, ami újabb távlatokat nyitott meg.

Az így megszerzett ismereteket, új nézőpontot szeretném megmutatni azoknak, akik válaszokat keresnek, hogy ezáltal időben felismerhessék testük-lelkük jelzéseit és megtalálják a megfelelő utat, gyógymódot, megoldást Ön-magukban… Én-magukban… Ír-magukban…!?

A válaszokat a Belső Megélések Rendszere közvetíti.