Bejegyzésértesítő

A bejegyzésértesítőre való feliratkozással elismeri, hogy elolvasta és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatót.

Közelgő események

 1. Érzelmek Rendszere – BMR-LÁT Haladó, hétvégi tanfolyam

  március 30. 10:00 - március 31. 18:00
 2. Matrix filmelemzés BMR-es és Biologikás szemmel

  április 13. 10:00 - április 14. 16:00
 3. Fogyás érzelmi megalapozása – Tanfolyam

  május 11. 10:00 - május 12. 18:00
 4. Érzelmek Megértése – BMR-LÁT Hétvégi Alapozó Tanfolyam

  június 22. 09:00 - június 23. 18:00

Alaphiedelmeink megkérdőjelezése

 

Ha egy emberi közösség, esetünkben a nyugati „társadalom” alapvető problémákkal küszködik, lehetséges, hogy vannak olyan, a többség által generációsan örökölt és feltétel nélkül átvett, elfogadott tudati alapok, alaphiedelmek, melyek mérgezik és pusztítják az egyén lelkét, a családi, baráti, üzleti kapcsolatokat és ezen keresztül a társadalom alapvető szövetét.

 

Alapnézőpontok, melyek társadalmunk nagy részét uralják: Kérdések a BMR-LÁT nézőpontjából:
A társadalom legkisebb egysége a család. A társadalom legkisebb egysége az ember.
Személyiségtípusok vannak, melyeken változtatni nem lehet. Igaz ez? Vagy lehet, hogy van 104 érzelmi és tudati állapot, jól leírható módon a magyar nyelv segítségével, mely életterületenként és időben is változik? Ha ismerjük az érzelmi hiányállapotok kialakulásának okát, lehet, hogy a személyiségen is lehet változtatni?
Érzelmi állapotainkról mi döntünk tudatosan. Mi választjuk ki, melyik állapotban akarunk tartózkodni.Érzelmi állapotainkat a tudatunk határozza meg. Lehet, hogy az érzelmi és tudati állapotok között ok – okozati összefüggés van? Vajon működhet-e a megbocsátás, ha elhiszem azt, hogy a másik ember szándékosan volt az engem bántalmazó állapotban? A megbocsátás elmaradásának milyen logikus társadalmi következményei lesznek?(Biologikusoknak: Ha van biologikus kétszakaszúság, miről is dönthetünk?Mi okozza a biológiai kétszakaszúságot? Mit teszünk akkor, ha nem tudjuk beazonosítani az érzelmi – biologikus – konfliktus kiváltó okát? Lehetséges, hogy vannak érzelmi állapotok, melyek felett elveszítjük az érzelmi irányítást, a döntési képességet? Mikor van szükségünk döntésre?)
Amit gondolatban eldöntöttük, azt mindig meg tudjuk valósítani? Miért tudnak kihozni minket a sodrunkból? Miért eshetünk ki mégis a „szerepünkből”? Miért nem tudjuk a rákot pozitív  gondolatokkal megállítani? Hogy létezhetnek betegségek, irracionális viselkedések, ha tudatban mindenről képesek vagyunk dönteni? Ha a hatvanas évek óta elterjedt a pozitív gondolkodás az USA-ban, miért van állig fegyverben a polgárok jelentős része, miért van ott a legtöbb elhízott ember, és miért nem boldogok ott sem még mindig az emberek? Miért halnak meg mégis betegségekben – az önmaguk szerint – a  tudatukat uraló emberek?
Vágyainkat meg kell, hogy éljük. Jogunk van hozzá! Lehet, hogy a kínzó vágyat el lehet engedni? Mi van, ha a vágyálmunk helyett a vonzalmunkat, a velünk-született, hozott belső indíttatásunkat kezdenénk el élni?
Az embernek célra van szüksége.„Cél nélkül nem létezhetnénk. A cél hozott össze minket, a cél köt össze minket, a cél vezérel minket, célunk határoz meg minket, a célunk köt gúzsba minket.” (Smith program – Matrix film II. rész.)
A szingli életmód jó, mert szabaddá tesz minket.
Igaz ez? Lehet ez másképp is? Mi lehet a céltudat legmélyebb érzelmi hajtóereje? Tisztában vagyunk-e a céltudat saját életünkre gyakorolt hatásával? Tisztában vagyunk-e a céltudat társadalmi hálóra gyakorolt hatásával?
Pl.: A 40 év feletti német nők 40%-ának az önmegvalósítás mellett „lemaradt” a fontosságban a gyermekvállalás. (A tudati Smith program egyik mellékterméke a népességcsökkenés.)
A gyereket meg kell nevelni. A gyereknek MINDENT meg kell tanítani, mert magától képtelen tanulni. Ezért kellenek a célok, az elvárások és a feltételek.A poroszos nevelési elv szükséges ahhoz, hogy a gyerekek fegyelmet tanuljanak.Minden gyereknek egyforma ütemben kell fejlődnie, ezért azonos korban, azonos követelményszintnek kell megfelelni. Biztos, hogy igaz ez? Mindent a könyvekből tanultunk? Semmit sem tanultunk meg spontán? Milyen személyiségformáló hatása lehet a „kiscsikók betörésének”?Vajon lehet-e értelemmel helyettesíteni az elvárást, a feltételtámasztást, a fenyegetést, az erőszakot a nevelésben? Miért kell az egyént megtörni és betörni? Lehet, hogy lehet ezt másként is?
A gyereknek anyagi biztonságra van szüksége. Mit jelenthet az, hogy érzelmi biztonság? Vajon a halacska hogy érzi magát a savas vízben vagy éppen egy vízi lapátkerék alatt?
A verseny szükséges, hogy motiváltak legyünk. Úszás esetében 7 vesztes egy a győztes. EU futball-bajnokság esetében 23 vesztes csapat, egy győztes. Ha van Isten és Ördög, vajon ezt ki “találta ki”? Honnan származik és miért jött létre / jöhetett létre a versenyeztetés? Lehet-e a megélés öröme, a funkcióöröm miatt úszni, focizni, tanulni vagy bármilyen tevékenységet végezni? Vajon melyik hoz harmóniát az életünkbe, a játék vagy a játszma?
Az érzelmek zavarosak, logikátlanok és kiismerhetetlenek. Biztos, hogy igaz ez? Hogyan épül fel egy maradandó regény, egy színházi darab, egy jó film? Vajon ezekben nincs az érzelmeknek logikája, értelmes érzelmi felépítése a cselekménynek, ok-okozati összefüggése?
Veszteség az, ha valamit az anyagi világban elveszítünk. Pl.: „Nem veszi fel a másik a telefont, pedig fontos lenne. Keresztülnézett rajtam. Felsőbbrendűen kezelt. Nem tudom mit kezdjek magammal.”Csak anyagi szinten érzékelhető veszteségeink lehetnek? Mit képviselnek érzelmi világunkban az anyagi veszteségek?
A betegségek a test hibás működéséből erednek, melynek hátterében öröklött hajlam, mérgezés, a helytelen életmód és táplálkozás áll. Biztos, hogy igaz ez? Egy négynapos újmedicína-biologika tanfolyam lehet, hogy – az értelem segítségével – új megvilágításba helyezi a biológiai elváltozásainkat, a betegségeket? Lehet, hogy megér ennyit a nyugalmunk?
Az elmebetegségek, kényszeres viselkedések, gondolkodási szokások megváltoztathatatlanok. BMR-LÁT és az Újmedicína együttes ismeretében ez is új nézőpontot kaphat.
Hűségre szükség van. Pl. A történelemben a feltétel nélküli hűségeskünek milyen következményei lettek? Vajon, ha megérthetnénk, hogy mi az érzelmi világunkat időszakosan kibillentő Vágy vagy RémÁlom  a méllyebb érzelmi mozgatórugóit, lenne-e szükség hűségesküre?
A fiúknak “égő” megnyilvánítani az érzelmeiket. Minél keményebb és markánsabb egy férfi, annál több tiszteletet érdemel. “A férfiak érzelmi lezárásának a következményei.” c előadáson bővebben.

Programok indulása 1

BMR a facebookon!

Facebook Pagelike Widget

LÁT a facebookon!

Facebook Pagelike Widget